Fri Frakt Vid Köp Över 999:- / 10% Rabatt Om Du Använder Koden "SläppHenneFri" Vid Utcheckning

Är Hampa Lagligt?

Ja även om hampan är stigmatiserad samt kontroversiell och motarbetad i Sverige så är den fullt laglig. Egentligen är till och med extrakt gjorda på EU-godkänd hampa, innehållandes spår utav THC, lagliga enligt EU men Sverige fortsätter bråka och vara läkemedelsbolagens och "moralens" väktare.

Det senaste vi hörde läkemedelsverket stoppa var extrakt på tranbär. Tranbär!?! Vad är här näst? Blåbär kanske? Nej det behövs en förändring snarast. Men för att inte bara dela med mig utav känslogrundade påståenden hänvisar vi här under till vad "General Knas" och hans jurister kunnat konstatera i frågan gällande Sverige och hampans laglighet. Håll till godo!

"Hampa är 100% laglig hampa.

All odling, försäljning och innehav av hampa är laglig i EU förutsatt att en rad krav på framställningen är uppfyllda. Våra certifierade odlingar med EU-godkänd hampa uppfyller alla dessa krav. Vår hampa är alltså 100% laglig att odla, sälja och köpa.

Statens officiella utredning SOU:2016:93.

• Industrihampa är att betrakta som en jordbruksprodukt. Att sådan hampa sprids i olika försäljningsled, antingen som råvara, mellanprodukt eller slutprodukt, måste ses som en naturlig del i verksamheten och marknaden för industrihampa. Sådan behörig hantering som härrör till odlingen eller dess följande försäljningsled, som t.ex. transport eller förpackning av industrihampa, måste därför tillåtas. -S.310f

 

Det finns dock några inskränkningar i hur blomma och blad från hampa får hanteras;

Hampaprodukter från blomma och blad får ej marknadsföras eller säljas som livsmedel ägnat mänsklig konsumtion enligt ”novel food” klassificeringen.

Hampaprodukter som innehåller CBD får ej säljas med hälsobefrämjande påståenden med hänvisning till läkemedelslagen efter Läkemedelsverket läkemedelsklassning av CBD.

Hampa får ej beredas, eg. extraheras i en lösning eller delas upp i portionsdoser, efter HD:s dom med hänvisning till psykotropkonventionens klassning av THC som kontrollerad substans.

Våra hampa bryter inte mot någon av dessa ovanstående punkter varken i produktion, utformning eller marknadsföring. Hampan vi säljer är en ren jordbruksråvara, ej att betrakta som livsmedel, kosttillskott eller medicin. Föremålet med produkten är dekorativt och aromatiskt. Vi friskriver oss ansvar från hur konsumenten väljer att använda produkten."

Tack för din tid <3 

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända